Kubinyi Albert - Sz-a
Životopis liptovského zemana žijúceho v Prešove. Narodil sa 10. marca 1828, študoval v Prešove a Kežmarku. Stal sa jurátom a zúčastnil sa snemu 1847/1848, uhorskej revolúcie. Od roku 1852 žil v Prešove, od roku 1906 inšpektorom evanjelického cirkevného zboru v Prešove. Pričinil sa o jej pomaďarčenie a politicky bol v službách uhorskej liberálnej strany.