Az amerikai gör. kath. püspök
Uverejnenie mienky amerických novín z Clevelandu "Népszava" v spojitosti s odvolaním z Ameriky apoštolského vizitátora Ondreja Hodobayho a vymenovaním na jeho miesto gréckokatolíckeho biskupa z Ľvova - mnícha baziliánskeho rádu Istvána Sotera Ortinského. Obavy z toho, že gréckokatolícki veriaci, ktorí sú maďarmi budú poslovančení