Új esperesi kör
...založený z iniciatívy rímskokatolíckych faráraov a učiteľov dekanátu v Toryse (PO) pod vedením dekana Brezovice Ondreja Pernyika na zhromaždení v Lipanoch v októbri roku 1907. Predseda Jozef Zselényi z Nižného Slavkova.