Válász az amerikai levél" re - Rusznák, Mikuláš
Autor odmieta obvinenia gréckokatolíckych kňzov v Amerike z protimaďarskej činnosti v liste uverejnenom v týždenníku Eperjesi Lapok z 28. februára 1909 a podáva vysvetlenie ich postoja k biskupovi István Soter Ortinszkému ako k vyslancovi Ríma.