Vallásosság és hazafiság - Réz, Michal
Slávnostná reč profesora prešovskej akadémie práva M. Réza na slávnostnom zasadnutí sedmohradského kalvínskeho dištriktu. Rozoberá vzťah mešťanstva a socializmu. Hlása kresťanstvo v praxi a nie ako dogmu a slávnostné obrady, podobne aj vlastenectvo v každodennom živote a nielen ako jednorázovú akciu.