Neuer Obercantor
V židovskej náboženskej obci v Košiciach vystupoval počas "veľkonočných" sviatkov Móric Feuerstein z Rožňavy, ktorý svojím školeným hlasom, pekným tónom a spevom získal košických židov natoľko, že si ho vyvolili za stáleho vedúceho kantora.