Szomolnok
Referát o posviacke baníckej kaplnky pri Smolníckej Hute postavenej nákladom 6 tisíc korún, farárorm-opátom I. Maruzsinszkym. Prítomní hostia, farári. Banket u baníckeho riaditeľa Lajosa. S touto kaplnkou sa Smolník stáva "Spišským Rímom".