Ein munifizenter Fürst
... sa stal knieža Hohenlohe, ktorý na svojom majetku na Javorine dal nákladom 40 tisíc korún postaviť rímskokatolícky kostol. Dielo je výsledkom podnikateľa - staviteľa Bliesnera. Pri stavbe boli použité uhorské priemyselné výrobky. Čas posviacky kostola plánovaný na 26. júna 1903.