Primizfeier : Schmölnitz, den 24. Juli 1903
Referát o priebehu slávnostnej primície mladého rímskokatolíckeho farára Júliusa Havasiho v Smolníku dňa 19. júla 1903. Manuduktorom bol miestny farár - kanonik Ján Maruzsinszky.