Pfarrerwahl - y.
Správa o tom, že v evanjelickom a.v. zbore vo Veľkom Slavkove (aj vo fílii Nová Lesná) 3. januára 1904 sa konala voľba farára. Stal sa ním Michal (Mihály) Faix, ktorý tak ukončil svoje pôsobenie v Holumnici. Menovaný nastúpil na miesto po Jánovi (János) Schönwisznerovi.