Szomolnok, 9. Feber 1904 (Priesterjubiläum)
Dňa 7. februára 1904 oslávil prepošt, dekan-farár rímskokatolícky Ján (János) Marusinszky 40 ročné jubileum od svojej vysviacky. Jemu na počesť uskutočnil sa v Smolníku lampionový sprievod. Príhovor mešťanostu ako aj predstaveného rímskokatolíckeho cirkevného zboru Fabiána. 7. 02.1904 slávnostná bohoslužba. Pozdravné delegácie.