Tempelweihe und Eröffnung
Glosa hodnotí otvorenie renovovanej židovskej modlitebne v Košiciach dňa 8. septembra 1904, ktoré bolo spojené s jej posviackou. Slávnostná reč odznela z úst Mareka (Márk) Ecksteina. Kľúče obnovejenej modlitebne odovzdával rituálny predstavený L.I.Weiss zástupcovi hlavného rabína Jozefovi Kleinovi.