Neue evangelische Pfarrer
V decembri ropku 1905 voľba ev anjelických a.v. farárov bola nasledovná: v Bardejove sa stal evanjelickým farárom Viliam (Vilmos) Franz, v Sabinove Martin (Márton) Martincsák a v Giraltovciach Pavol (Pál) Klinczkó.