Hochherzige Stiftung
Správa o 20 tisícovej základine budapeštianskeho advokáta na uctenie mena svojej nebohej manželky, rodenej Otílie Melczer v prospche spišskonovoveskej evanejlickej a.v. cirkvi (10 tisíc), v prospech štipendií tamojšieho gymnázia a pre evanjelickú dievčenskú meštianku na podpory chudobných vynikajúcich žiačok.