Kronen 40 000 zu kulturellen Zwecken
Správa o zriadení základiny spišského rodáka, budapeštianskeho advokáta Dr. Eduarda Loyscha v prospech kultúrnej činnosti evanjelických náboženských zborov v Spišskej Novej Vsi a v Poprade-Veľkej.