Géza Benczur 1843- 1908
Z ročenky evanjelickej a.v. cirkvi za rok 1909 - zo životopisu dlhoročného funkcionára tejto cirkve - advokáta Gejzu Benczura (brata maliara Júliusa Benczúra), ktorý zomrel v roku 1908. Kladné hodnotenie jeho činnosti v rôznych funkciách v mestskom zastupiteľstve a jeho komisiách, bankách a vo verejnom živote Košíc. Rodák z Nyiregyházu (HU), ale od detstva býval a žil v Košiciach