Gölniczbánya, ... - M.
Správa o odchode do dôchodku evanjelického farára z Mníška nad Hnilcom Fridricha (Friedrich) Wittchena po 49 ročnej úradnej činnosti. Menovaný sa narodil v Spišskej Sobote roku 1831, študoval v Sárospataku, v Prešove, vo Viedni. Bol vychovávateľom v Kladzanoch u veľkostatkára Krištofa Wladára a v Abramáhovciach u Antona von Wieland a farárom sa stal v Mníšku nad Hnilcom roku 1860, kde opôsobil až do odchodu do dôchodku.