Gölniczbánya, im März
Správa o uzneseniach 2 cirkevných zhromaždení miestneho evanjelického a.v. zboru za predsedníctva Dr. Karola Wolfa a miestneho farára Alexandra (Sándor) Zimmermanna. Uznesením prvého konventu bolo obsadené miesto po Samuelovi Mohrovi, učiteľom Alexandrom (Sándor) Kárpáthym z Veľkého Slavkova.Druhé zhromaždenie schválilo predložené ročné účty a účtovné doklady cirkevnej obce a udelilo hlavnému kurátorovi Antonovi Szentistványimu absolutórium.