Gölnicbánya, im April
Referát z konventu evanjelického a.v. cirkevného zboru v Gelnici, ktorý zasadal 24. apríla 1910. Občania Gelnice sa rozlúčili so svojim učiteľom a regenschori evanjelickým učiteľom Samuelom Mohr-om, ktorý nedávno odišiel do dôchodku po 47-ročnej činnosti. V slávnostnej reči evanjelický farár Ondrej Zimermann vylíčil zásluhy oslávenca, nasledovali príhovory Alexandra Mücka,riaditeľa školy a cirkevného inšpektora Karola (Karl) Wolfa. Bohatá hostina bola pripravená pre 70 osôb.