Egy plébános halála
Správa o smrti rímskokatolíckeho farára, [katechétu, učiteľa dejepisu, práva, maďarského jazyku v Levoči na prípravke učiteľov pre triviálne školstvo vi+d. Schematizmus Scepiensis...1882, ŠVKK III.977745] Rudolfa (Rezső) Greschika, ktorý bol 22 rokov farárom v Slovenskej Vsi, ku ktorej fare patrili aj Vojňany a Výborná. Poznámka o jeho vzdelanosti, humanite a dobrom vzťahu aj k obyvateľstvu inej konfesie.