Népakadémia Jászón
Inicitívou prepošta jasovského kláštora Dr. Melichara (Menyhért) Takácsa sa uskutočňujú v Jasove ľudove akadémie vzdelávania. V dňoch 21. a 28. februára 1909 prednášal Albín Tóth na tému "Náš národný život a nepriatelia našej spoločnosti". Do prednášok zahrnul problematiku socializmu, feminizmu a nacionalizmu. Ďaľšia prednáška bude 7. marca z pera Gejzu Szepessyho. Témou prednášky bude elektrina.