Viszály az izr. hitközségben : a Statusquo hitközség különválasa
O vzniku a zlúčení sa židovských náboženských obcí v Košiciach v miunulosti a o spore, ktorý vyústil v ich rozdelenie. Predsedom novovzniknutej obce sa stal Jozef Schwarcz, podpredsedom Adolf Grósz. O ťažkostiach, ktoré budú so schválením činnosti oddelenej náboženskej obce s perspektívou ďaľších sporov