Geduly püspök pásztorlevele
O pastierskom liste biskupa potiského evanjelického a.v. seniorátu, v ktorom žiada revíziu zákonov určujúcich právomoc štátu, pretože z titulu štátnej moci štát obmedzuje samosprávu evanjelických škôl. Požaduje tiež na učiteľskom ústave v Prešove zriadiť samostatné miesto profesora náboženstva a zavedenie slovenčiny ako povinného vyučovacieho predmetu. Dôvodom je nedostatok farárov ovládajúcich slovenčinu