A premontrei kert multjából - Révész, Koloman
Článok z pera košického kalvínskeho farára o vysokom ohodnotení záhrady rádu, ktorá má byť vyvlastnená pre stavbu Rákociho múzea. Cituje úryvok zápisnice zo schôdze kalvínskej cirkvi zachycujúcej ponuku pozemku ku kúpe a jeho odmietnutie v roku 1839. Dodáva poznámku na nízke súdobé ohodnotenie záhrady komisiou