A protestánsokat-
- urážajúci leták, písaný bardejovským rímskokatolíckym kaplanom Františkom Inczingerom - dostal odpoveď vo forme verejného listu presbytérií oboch evanjelických cirkví v ktorom ohľadne útokov na zakladateľa tamojšej cirkvi L. Stöckela sa odvolávajú na dielo Dr. Remiga Békefiho: Magyarország iskolaügye 1540-ig [Uhorské školstvo do roku 1540]