Rabbi választás
Správa o zvolení Mojžiša (Mozes) Tannenbauma na miesto po zomrelom rabínovi v čerhátskom okrese na valnom zhromaždení okresne židovskej náboženskej obce v Moldave nad Bodvou. Bol zvolený na základe obradu na skúšku