A katholikus autonomiáról
Úvodník o aktuálnej téme, ktorej návrh sa pripravuje pre parlament. Citovanie rozhovoru osanádskeho biskupa Lonovitsa s L. Kossuthom o tejto otázke, podľa Kossuthových spomienok z 12. januára 1871 napísaných v Turíne. Poznámka k otázke zrieknutia sa cirkvi a kléru dovtedajších podpôr zo strany štátu - či Kossuthovi prívrženci sa budú pridržiavať jeho názorov