A katonaszabaditó : a tőketerebesi kovácsmester
Správa o zadržaní Mikuláša (Miklós) Molnára žandástvom pre pašovanie vojnopovinných mužov cez hranice do Ameriky. Posledný jeho prečin pozostával z prevedenia 24 mužov cez hranice