Abaújvármegye és Kassa város az I. Rákoczi Ferencz és Thököly-féle fölkelések korában (1670-1685) - Szabó, Adrián
Fiasko povstania, vodcov popravili. Sľub vernosti Leopoldovi, ale po Sporkovom ťažení na východ nový odpor. Župné stavy žiadali odvolanie vojsk. Spork chcel len oddeliť povstalcov od verných. R5ákoczi za vernosť cisárovi. v Trebišove zhromaždenie vojsk. Košice na strane cisára