Katinszky Geyza
14. januára 1908 zomrel v Košiciach Gejza Katinszky, rímskokatolícky kňaz, stredoškolský profesor, osvetový pracovník, ktorý za svoju záslužnú prácu dostal nemálo vyznamenaní. Narodil sa v roku 1848 v Rimavskej Sobote, v roku 1870 bol vysvätený za farára, neskôr bol kaplanom na vidieku a od roku 1876 pôsobil v Košiciach ako profesor na pedagogickom inštitúte, neskôr ako riaditeľ meštianskej školy Uršulínok