Népszövetség
Správa o tom, že v Períne 13. februára 1910 založili Katolícku ľudovú jednotu pod vedením farára Ľudovíta (Lajos) Homoky. Na zhromaždení rečnil aj farár z Veľkej Idy František (Ferenc) Zagolla