Helyrajzi-politikai jegyzetek Varannó mezővárosról = Notitia Typographyco : Politica Oppidi Varanno - Dongó Gyárfás, Gejza, 1853-1928
Preklad latinského originálu zo zbierky dokumentov rímskokatolíckej fary Vranova z roku 1814. O majiteľoch mesta, medzi ktorých patrila aj Alžbeta Báthory. Aj tu vraj kántrila komorné, ako v Čachticiach. Potvrdzuje to výpoveď jej sluhu Ficka. - O hrade Čičva ktorý ešte v r. 1618 bol zachovaný. Trpel od Thökölyovcov a v roku 1704 bol obnovený