Történeti jegyzetek Zemplénvármegyéről - Dongó Gyárfás, Gejza, 1853-1928
- popisuje dôsledky obsadenia župy Jurajom Rákocim I. v roku 1644. Tvrdé požiadavky na zemanstvo a župu. Uzavretie mieru v Linci v r. 1645 prisúdilo Rákocimu severovýchodné župy. Turecké vojská opätovne robili nájazdy - až po Sečovce