Egy honvédtiszt, kit a muszkák ünnepeltek 1849-ben - Zseltvay, Bogdán 18??-19??
Príbeh o vranovskom husárskom poručíkovi Štefanovi (István) Kélerovi, ktorý po porážke pri Világosi ušiel do Vranova ku rodičom. Tu boli v tom čase ubytovaní ruskí vojaci. Mali radosť, že konečne vidia uhorského vojaka. Dovtedy sa s nimi este nestretli v boji