A varannói izraelita nőegylet-
Referát z večierka organizovaného 21. novembra 1903 s kultúrnym programom v ktorom o.i. účinkoval aj operný spevák - tenorista Leo Slezák [ pôvodom zo Šumperka (Morava)] a členovia viedenskej opery Forster-ová a Demuth