A varannói főszolgabíró-
Ján Diószeghy bol brachiálnou mocou odstránený z funkcie hlavného slúžneho a na jeho miesto bol vymenovaný dôstojník Štefan Kiss. Do mesta prišiel v sprievode ozbrojenej stráže a pretože mu nik neposkytol ubytovanie usadil sa v žandárskej kasárni