Nyilt levél - Sütő, Koloman, 18??-19??
Polemika na stránkach novín ohľadom vyučovania žiakov v ľudových či konfesijných školách. O.i. zákon z roku 1868 stanovil pre jedného učiteľa maximum žiakov v počte 80. Príklad: Vojčice majú preplnenú školu (gréckokatolícka škola na ktorú chodia aj prostestanti aj židia) napriek upozorneniu, že na jedného učiteľa pripadá 125 detí a v susednej obci Milhostov je v škole len 34 detí (škola len pre solventných). Výzva pre inšpektorov aby aspoň protestantské deti boli preložené na školu do Milhostova. Článok datovaný v Milhostove 27. februára 1902