Zemplénvármegye történeti földrajza : 43-44 - Dongó Gyárfás, Gejza, 1853-1928
- pokračovanie prináša monografiu Bačkova najstaršej obce sečovského okresu. Bačkovský hrad kladie do obdobia Arpádovcov ako sídlo Miczbána (Borostyán vár) Čistomaďarskú obec vraj zmietla slovanská záplava a Maďarov tu vyhubili českí bojovníci vedení Jánom Jiskrom z Brandýsa. Citáty z inventárov poukazujú na hospodárske pomery i na slovanský pôvod názvu obce, ktorý autor odmieta. Slovenské názvy chotárov