A nagymihályi magángimnázium-
Správa o porade týkajúcej sa založenia súkromného gymnázia v Michalovciach 9. novembra 1902 pod predsedníctvom notára Gejzu Polányiho. Na šk. r. 1903/1904 už je prihlásených 26 žiakov a ich platba 5 tisíc korún je postačujúca na zriadenie . Patrónom bol zvolený gróf Alexander Stárai, predsedom Dr. Samuel Glück, zapisovateľom advokát Ľudovít Eperjessy