Nyilt levél : Főt. Hiszem Kálmán r. k. esperes -plébanos úrhoz : Töketerebes - Fesztory, Jozef, 18??-19??
Polemika na stránkach novín medzi trebišovským rímskokatolíckym farárom -dekanom Kolomanom (Kálmán) Hiszemom a gréckokatolíckym farárom obce Vojčice Jozefom (József) Fesztorym. Požiadavka oddelenia obecnej školy z gréckokatolíckej na rímskokatolícku. Školu postavili spoločne ale súdobá požiadavka je oddelenie oboch zameraní. Výzva na dekana aby sa prisiel pozriet do školy na výučbu. Datované vo Vojčiciach 30. januára 1903