Vármegyénk kultúrájáról II - Zsindely, István, 1829-1891
Článok [z pera bývalého profesora kolégia zo Sárospataku] poukazuje na nedostatočný rozvoj školstva na Zemplíne v porovnaní s ostatnými župami Uhorska. Poukázanie na to, že v župe chýba múzeum