A sötétség földje
Úvodník pojednáva o zriaďovaní nových štánych škôl na Zemplíne. Župný školský inšpektor Štefan (István) Beregszászy prešiel počas krátkeho obdobia celý Zemplín a konštatoval, že všade chcú štátne maďarské školy aj s daným podmienkami (finančné krytie, výstavba) len v obciach s gréckokatolíckymi veriacimi - na základe usmernenia prešovského gréckokatolíckeho biskupa Váliho odmietajú maďarské štátne školstvo