Kibontakozás : Sátoraljaujhely, 1903. Tavaszhó 3-án - Matolai, Etele
Úvodník z pera podžupana Zemplínskej župy Atilu (Etele) Matolaiho rozoberá vzťahy koaličných a opozičných strán Uhorska a ich náhľadov na vnútornú politiku