Névmagyarositások
Správa o tom, že minister vnútra povolil pomaďarčiť si meno hlavnému inžinierovi kultúry Zemplínskej župy Mikulášovi Dauscherovi s platnosťou aj pre jeho deti na "Dános". Učiteľ Mór Groszmann zo Sátoraljaujhely si pomaďarčil meno na "Gárdos" a tamojší učiteľ Vojtech Hornyák na "Hornyai"