Egyházmegyei pénzintézet : felhivás az egyházmegye lelkészkedő papsághoz - Kristóf, Ľudovít 1880-1945
Pod týmto názvom uverejnil autor Ľudovít Kristóf už 1. marca 1916 vo Felvidéki Ujság článok, kde navrhoval zriadiť diecéznu sporiteľňu. Jeho výzva nemala ohlas, preto autor rozoberá príčinu nezáujmu duchovenstva a nedostatok peňazí v diecéze. Žiada biskupa, aby peniaze cirkvi boli kontrolované, čím by sa uľahčilo riešenie otázky