Egyházmegyei Takarékpénztár - Balás, Teodor
Článok reaguje na návrh Ľ. Kristófa zriadiť diecéznu sporiteľňu. Autor súhlasí s návrhom. Pre urýchlenie kladného riešenia sa treba obrátiť so žiadosťou ku diecéznemu biskupovi. Rozoberá príčinu zdanlivého nezáujmu kňazstva ku tejto otázke moderného riešenia finančných záležitostí