Az apátkaiaak kriszkindlije : A kaszálócskák története - Tóth, Štefan
Bývalý farár z Opátky J. Gocsál sa stavia na obranu biedneho obyvateľstva Opátky, ktorému chcú zobrať drobné lúčky, ktoré si ľudia sami ako-tak zúrodnili