Katholiku népszövetségi körút a Magurában
Ján Bartos,tajomník katolíckej ľudovej jednoty navštívil obce Haigovce, Lesnica a Fridman (Poľsko) a na jeho podnet tam založili katolícku ľudovu jednotu. V obciach Veľká Lesná, Spišská Stará Ves, Reľov a Vyšné Lapše (dnes Poľsko) bol členstvo rozšírené. Okrem tajomníka rečnil František Klein a miestni farári