Püspökjelölés.
Na zhromaždení evanjelickej a.v. cirkvi v Kežmarku, v Spišskej Novej Vsi a v evanjelickom lýceu v Kežmarku kandidovali na post biskupa - Hentricha Gedulyho. Poslanec Koloman (Kálmán) Münich, ako cirkevný hlavný inšpektor na znak protestu podal demisiu