A választási törvény reformja. - Szemere, Emil, 1848-1907
Úvaha [z pera statkára z Veľkých Ozoroviec] sleduje reformu volebného zákona v ktorom sa premietne: tajné hlasovanei, obecné voľby, zovšeobecnenie volebného práva, prerobenie volebných okrskov atď.